Έξυπνες λειτουργίες & Πεδία εφαρμογής του Smart Home

Επιλέγοντας το Smart Home της SALUS θα έχετε το ιδανικό σύστημα ελέγχου για κάθε τύπο εγκατάστασης θέρμανσης / ψύξης / παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, διευκολύνοντάς σας έτσι και στο χειρισμό οποιουδήποτε είδους τέτοιας εγκατάστασης. Επιπλέον η λύση της SALUS προσφέρει έλεγχο σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, αυτοματοποίηση λειτουργιών και μέτρηση των ενεργειακών καταναλώσεων. Με λίγα λόγια προσφέρει έλεγχο στα παρακάτω:

ΘΕΡΜΑΝΣΗ (Θερμαντικά Σώματα – Ενδοδαπέδια Θέρμανση)

ΨΥΞΗ (Αντλίες Θερμότητας & Fan coil)

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΙΚΡΗ ή ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ

ΗΛΕΚΡΙΚΑ ΡΟΛΑ / ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΕΣ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ / ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΕΣ / ΗΛΕΚΤΡΟΒΑΝΕΣ

 • Επιπλέον, μπορείτε από μακριά, να ανιχνεύετε διαρροές νερού, καθώς και πυρκαγιές και να αυτοματοποιείτε τις απαιτούμενες ενέργειες, όπως διακοπή της παροχής του νερού, την έναρξη συστήματος πυρασφάλειας κ.ά.
 • Επίσης το σύστημα διαθέτει ανιχνευτή κίνησης, με τον οποίο μπορούμε να αυτοματοποιήσουμε ενέργειες: π.χ. χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο χώρο (όταν δεν ανιχνεύεται κίνηση για χρονικό διάστημα που εμείς ορίζουμε) ή να ανοίξει άμεσα ένα φως, όταν ανιχνευτεί κίνηση στον χώρο κ.λ.π.

Προγραμματίζοντας το Smart Home - Kανόνες One Touch - Λειτουργίες από το μέλλον

Οι κανόνες One Touch/Smart Home της SALUS, δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργείτε τα δικά σας σενάρια μέσα στη μέρα, βασισμένα επάνω στην κάλυψη των αναγκών που εσείς επιθυμείτε. Στην ουσία πρόκειται για διαμόρφωση εξατομικευμένου προγραμματισμού σε απλά βήματα επιλέγοντάς τα μέσα από την εφαρμογή του συστήματος, που σας επιτρέπει απλά να ελέγχετε οποιαδήποτε στιγμή τις λειτουργίες της οικίας ή της επιχείρησής σας και εάν οι συνθήκες το απαιτούν, να τις τροποποιείτε όπου κι αν βρίσκεστε.

Σας παροτρύνουμε να γνωρίσετε το σύστημά μας στην πράξη και να αξιολογήσετε τις απεριόριστες δυνατότητες του. Δείτε κάποιες έτοιμες λύσεις που σας προτείνουμε για την καθημερινότητα σας και εμπνευστείτε από αυτές για να δημιουργήσετε τις δικές σας.

Σχεδιάζοντας έξυπνα την τέλεια μέρα για εσάς

Ξεκινήστε τη μέρα σας με όφελος γνωρίζοντας πλέον ότι το Έξυπνο Σπίτι της SALUS φροντίζει για εσάς και τις ανάγκες σας. Έτσι δημιουργώντας έναν απλό κανόνα One Touch για το πρωϊνό σας ξύπνημα,

 • Μπορείτε να ρυθμίσετε τα ρολά να ανοίγουν αυτόματα επιτρέποντας έτσι το φως του ήλιου να μπει στο σπίτι σας.
 • Επίσης, έχοντας προεπιλέξει τη θερμοκρασία του χώρου σας, εξασφαλίζετε θερμική άνεση.
 • Πλέον μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάθε πρωί θα έχετε ζεστό νερό αφού θα ενεργοποιείται αυτόματα ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας.
 • Ακόμα είστε σε θέση να αυτοματοποιήσετε το καθημερινό πότισμα στα φυτά σας.

Με έναν απλό κανόνα μπορείτε να είστε σίγουροι και για την ασφάλεια του σπιτιού σας

 • Αφού αυτόματα μπορείτε να κλείσετε τα ρολά και να ενεργοποιήσετε το συναγερμό.
 • Επιπλέον, επιτυγχάνετε εξοικονόμηση ενέργειας αφού ρυθμίζετε την αντλία θερμότητας να είναι κλειστή κατά τις ώρες απουσίας σας.
 • Ακόμα, όσον αφορά το φωτισμό μπορείτε να επιλέξετε ποια φώτα θα παραμείνουν ανοιχτά και ποια όχι, κερδίζοντας επιπλέον ενέργεια.

Είστε σε θέση να ελέγχετε το σπίτι σας οποιαδήποτε στιγμή εσείς θελήσετε

 • Αφού το Smart Home της SALUS προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου.
 • Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε σε περίπτωση βιασύνης ότι ξεχάσατε κάποια συσκευή ανοιχτή αφού μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να την ελέγξετε και να την απενεργοποιήσετε .
 • Επιπλέον μια σημαντική δυνατότητα που σας προσφέρει η SALUS είναι να σκανάρετε το σπίτι σας ώστε να είστε σίγουροι πως όλα λειτουργούν σωστά.

Με το πάτημα ενός κουμπιού,

 • Επιτρέπετε στα ρολά να ανέβουν απολαμβάνοντας τον απογευματινό ήλιο.
 • Επίσης το σύστημα θέρμανσης επιστρέφει σε επιθυμητή θερμοκρασία
 • Και η αντλία θερμότητας ενεργοποιείται ώστε να έχετε και πάλι ζεστό νερό.
 • Με τη δημιουργία ενός απλού κανόνα κλείνουν αυτόματα τα ρολά, η πόρτα του γκαράζ και η εξωτερική πύλη.
 • Ενεργοποιούνται τα εξωτερικά φώτα
 • Και όσον αφορά τη θερμοκρασία του χώρου ρυθμίζεται σε νυχτερινή-οικονομική λειτουργία.

Οι κανόνες One Touch όταν συνδυαζονται με την υψηλή τεχνογνωσία των μηχανικών της, προσφέροντας τεράστια ευελιξία στην βελτιστοποίηση των λειτουργιών των Η/Μ εγκαταστάσεων, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, σε οποιαδήποτε εγκατάσταση. Για παράδειγμα:

 • Να κλείνει αυτόματα το Fan Coil ή το θερμαντικό σώμα του δωματίου, όταν ανοίγει το παράθυρο του αντίστοιχου δωματίου
 • Να ανοίγει ο κυκλοφορητής μια ζώνης, μόνο όταν ζητάει θέρμανση ένας απο τους θερμοστάτες της ζώνης.
 • Όταν η θερμοκρασία στο δοχείο ζεστού νερού χρήσης είναι κάτω από 45οC, να ξεκινά η αντλία θερμότητας για να το διατηρήσει μεταξύ 45-50οC.

Απομακρυσμένος έλεγχος για το Smart Home μέσω της εφαρμογής για smart phone, tablet ή PC.

Με την δωρεάν Εφαρμογή Smart Home της Salus ελέγχουμε όλες τις σημαντικές λειτουργίες του κτιρίου με τον πιο σύγχρονο, αποδοτικό και έξυπνο τρόπο μέσω του κινητού τηλεφώνου, του tablet ή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η εφαρμογή διατίθεται σε 16 γλώσσες, καθώς και στα Ελληνικά.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή Salus Smart Home για iOS & Android Smartphone.

 

  

Ή συνδεθείτε μέσω προγράμματος περιήγησης (browser), όπου μπορείτε να δείτε και demo λειτουργία.

 

Σύνδεση στον λογαριασμό SALUS μέσω browser